Senast uppdaterad 2016-08-17
Diverse
Förrätter
Matiga förrättspajer som kan förberedas i god tid och sprödvärmas strax före servering. Pilgrimsmusslorna grillas och serveras direkt på pajerna.
Jättegod förrätt.
Helgod och fräsch förrätt. Använd helst Salmalax.
Med pecorinoost. Sås av smör och rödvinsvinägar.
Huvudrätter Kött
Ankan med sin tunna, krispiga fettkappa får en fin kombo i skummig smakrik buljong.
Den smakrika fläskfilén ska serveras nystekt, gärna med en krispig sallad.
Gratängen kan göras upp till två dagar innan, såsen kan göras en månad innan och frysas in, även grönsakerna kan kokas två dagar innan och sedan värmas enligt receptet.
Bra recept på grillolja.
Grillad entrecôte med nektarinsalsa & chèvrekräm
Den salsan går inte av för hackor. Barnen gillar!
Lite fondutänk, men ändå inte. Plocka det du vill ha.
Revbensspjäl med ingefära, sesamolja och chili,
Sanslöst gott
Huvudrätter Fisk
Väldigt god, lite Thaiinspirerad slow-cooked Lax. .
Lite sashimistyle rå lax
Jättegott, kryddsvagt och med verklig apelsinsmak i laxen.
Servera gärna med färdigköpt creme fraiche med smak av citron och peppar.
Chili- och ingefärsfärserad lax med koriandersås.
Rejält gott. Den som vill tillsätter mer och starkare chili. Lite mjukThaismak. Poppis hos treåringen såväl som hos de vuxna! Serveras med grönsakerna i receptet, ris och denna gurksallad.
Huvudrätter Tillbehör
Helgod potatis med lite segt skal. Massor med smak.
Efterrätter
Chokladbiskvier är en riktig konditorklassiker med mjuk kräm under chokladtäcket och härligt seg mandelbotten. Sarah Bernhardt bakelsen är en variant på temat, fylld med chokladtryffel i stället för smörkräm
Om glassen får stå framme i rumstemperatur ca 15 min före servering blir den riktigt krämig och god.
Kul tårta med jordgubbssmet.
Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus