Gamla Receptlänkar

Välkommen till våra recept

Ankan med sin tunna, krispiga fettkappa

får en fin kombo i skummig smakrik buljong.

 

 

Den smakrika fläskfilén ska serveras nystekt, gärna med en krispig sallad.

 

Chokladbiskvier är en riktig konditorklassiker med mjuk kräm under chokladtäcket och härligt seg mandelbotten. Sarah Bernhardt bakelsen är en variant på temat, fylld med chokladtryffel i stället för smörkräm.

 

 

Kladdig kladdkaka. Med daim i kakans gräddiga topping får du en barnsligt god kladdkaka. Gör gärna kladdkakan dagen innan, låt den stå i kylen över natten och toppa med grädden strax innan serveringen.

 

 

Parmesankex, kycklinggryta med vitt vin och pinjepaj

 

 

En lättlagad och smakrik sill med frisk citronsmak.

 

 

Bjud på läckra tapas i sommar. Ett gott bröd, lite kallskuret kött, några röror och snittar blir perfekt som bjudmat.

 

 

 

 

Pulled Pork med Cole slaw

 

Grillad hälleflundra med ragu samt selleripuré

 

Timjanstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng, citrongrönsaker och varmrökt rödvinssky

Gratängen kan göras upp till två dagar innan, såsen kan göras en månad innan och frysas in, även grönsakerna kan kokas två dagar innan och sedan värmas enligt receptet.

 

Lyxiga portionspajer med pilgrimsmusslor

Matiga förrättspajer som kan förberedas i god tid och sprödvärmas strax före servering. Pilgrimsmusslorna grillas och serveras direkt på pajerna.

 

Semifreddo med choklad, maränger och ananassalsa

Om glassen får stå framme i rumstemperatur ca 15 min före servering blir den riktigt krämig och god.

 

Lax Asian style med broccoli, lime och cashewnötter

Väldigt god, lite Thaiinspirerad slow-cooked Lax. .

 

Wellamotårta

Kul tårta med jordgubbssmet.